top of page
Post: Blog2 Post
Etsi
  • Writer's pictureSos Ry

Ai siis mikä se on se mystinen sosaktiivi?

Opiskelu- ja ainejärjestösyksy on jo pitkään ollut vilkkaassa käynnissä, eikä kiireelle ja toisaalta mukavalle tekemiselle onneksi näy joululoma-nimistä loppua vielä pitkään aikaan. SOS ry:n syksy on ollut täynnä tapahtumia: uusia opiskelijoita on pyritty kattavin keinoin tutustuttamaan mukaan paitsi opiskelu- ja yliopistomaailmaan myös ainejärjestötoimintaan lukuisten infojen ja illanistuijaisten keinoin. Koulutuspoliittisella sektorilla on avattu opiskelijoille opintotuen tuoreimpien muutosten kiemuroita sekä lähestytty sosiaalityön tutkinto-ohjelman henkilökuntaa aktiivisesti liittyen huoleen käytännön opetus- ja harjoittelupaikkojen riittävyydestä. Tapahtumasektorilla ollaan nautittu kulttuurista juusto- ja viini-illan sekä stand upin merkeissä, pubirundattu bättre folk –tyyliin sekä harrastettu lenkkipiireilyä aina Niihaman majalle saakka. Useita kahvituksia on myös järjestetty takaisin Linnaan muuttaneessa ainejärjestötilassamme Sossulassa <3 Hyvinvointisektorilla luvassa on vielä SOS ry:n yhteistyössä Interaktion ja Cortexin kanssa toteuttama hyvinvointiviikko viikolla 45 sekä Talentia-sektoriin liittyen Talentia-kahvit 28.10. sekä kuuluisat ja puhutut TaSo-päivät Turussa/Itämerellä 15.-16.11.


Kaiken tämän lisäksi 1.11. koittavat vihdoin SOS ry:n 40-vuotisvuosijuhlat Irjalan makasiinilla – noin 70 sossilaista ja sossinmielistä laittavat silloin maljaa nostaen, hienosti illaslistaen sekä jalalla koreasti järjestömme kunniaksi :)


Mutta mitä kaikkea onkaan tällaisenlaajamittaisen ja monipuoliseksikin kehutun toiminnan takana? Tarkemmin sanottua ketä ovat ne aktiiviset, alunperin idearikkaat tai sellaisiksi kehittyneet sekä yhteenhiileenpuhaltavat henkilöt, jotka saavat tämän kaiken aikaan?

Paljastan: he ovat SOS ry:n hallitus- ja vastaavaporukan jäseniä, eli sosaktiiveja. Nämä mystisen kuuloiset henkilöt liikuskelevat arkielämässään yliopistolla opintojen parissa sekä mystisessä sos-elämässään iltaisin jännittävissä palavereissa ja uskomattomissa tapahtumissa järjestömme eri sektoreilta. Lisäksi he viestivät salaisten viestintävälineiden kautta usein lähes päivittäin toisilleen erilaisten hämyisten ja jännittävien suunnitelmien tiimoilta...ehkä jopa salakielellä? Vakavasti ottaen: He ovat siis aivan tavallisia sosiaalityön opiskelijoita eri vuosikursseilta, jotka ovat halunneet elämäänsä ja opiskeluaikaan jotain hienoa, hyödyllistä ja hauskaa ekstraa. Ja kokemusta järjestötyöskentelystä. Ja opintopisteitä. Ja kaikkea kivaa.


Tule mukaan - liityn tähän oikeasti helpostilähestyttävään ja innostavaan salaiseen sosaktiivien porukkaan vuonna 2015! Älä epäröi, vaan tule kuulemaan ja kysymään lisää: 1) SOS ry:n kokoukseen 27.10. klo 17.30 (Linnan 6. krs aula) 2) SOS ry:n hallituksen kyselytunnille 27.10. klo 19 -> (Telakka, Tullinaukio) 3) SOS ry:n perinteiseen Touhuyöhön 10.11. klo 17.30 (TOAS Ilmarin kerhohuone) 4) Viikolla 48 syyskokouksessa päätetään vuoden 2015 toimijat - BE THERE!


Lisätietoja: http://jarjestot.uta.fi/sosry/, Facebook https://www.facebook.com/pages/SOS-ry/281199985227739 sekä sähköpostitse sosaktiivit (ät) uta.fi :)


Syysterveisin ainejärjestötoiminnan kautta paljon oppinut ja järjestöstämme ylpeä,

Eveliina Julkunen

SOS ry:n puheenjohtaja 2014


Tämä teksti on julkaistu alun perin osoitteessa https://sosry.blogspot.com.

6 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Vuoden 2020 hallitus ja aktiivit

Uusi vuosi on vihdoin käynnistynyt myös SOS ry:n osalta, ja näin ollen ainejärjestömme hallitus- ja aktiivijoukko on aloittanut uusin voimin. Tänä vuonna mahtava joukkomme koostuu monipuolisesta kat

Puheenjohtajan terveiset

Hei, maaliskuu on jo pitkällä, ja sen myötä toisen vuoden opiskelijoiden käytännön opetuksessakin lähestytään jo jakson puoliväliä. Nyt on myös aika puheenjohtajan terveisille täällä blogin puolella

Sosiaalityö on...

Hyvää kansainvälistä sosiaalityön päivää! Mitä sosiaalityö on? Miksi opiskelet sosiaalityötä? Mikä on parasta sosiaalityössä? Minä kysyin, ja te vastasitte! "Parasta on työn merkityksellisyys ja arvol

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page