top of page
Post: Blog2 Post
Etsi
  • Writer's pictureSos Ry

Hei, ootko jo ehtinyt ajatella sitä puheejohtajuutta?

Kyllä olen ajatellut – vuosi sitten, eilen, tänään ja NYT! Jo noin vuosi sitten keväällä 2013 ensimmäisen kerran minua tultiin silittelemään ajatuksella lähteä SOS ry:n, tämän pienen, ahkeran ja omien kokemusteni mukaan varsin helposti lähestyttävän ja lämminhenkisen ainejärjestön puheenjohtajaksi. Tuolloin olin juuri aloittanut tuoreena SOS ry:n tapahtuma-, tuutori- ja Talentia-vastaavana, joten odotin alkanutta aktiivivuotta innolla. Silti järjestötoiminnan himo tuntui heti alkuvuodesta kasvavan onnistumiskokemusten, hyvän sossilaisuushengen ja kasvavan vastuu myötä, joten aloin pohtia puheenjohtajuutta ihan vakavissaan viimeistään alkusyksystä. Syksy sujuikin ahkerasti tuutorointia ja tapahtumia järjestellen sekä tulevaa aktiiviporukkaa kähmien. Eikä aikaakaan, kun syyskokous koitti – lopulta puheenjohtajuus vuodelle 2014 varmistui virallisesti liikuttavan kannustuksen saattelemana! :’)

Tuon päivän jälkeen kaikki on ollut yhtä mcflurrymaista pyörrettä – hallituksen kokoonpanon suunnittelua, vastaavien perehdyttämistä, asialistan kokoamista, kokousten valmistelua, asiointi Patentti- ja rekisterihallituksessa ja pankissa sekä Tamyn puheenjohtajatapaamisia ja muita koulutuksia…sekä toki HAUSKAA! Koen, että puheenjohtajana tehtävänäni on ollut pitää paletti kasassa ja langat käsissä hallitusten vaihtuessa sekä huolehtia, että kaikki pakollinen ja olennainen tulee varmasti hoidettua kunnialla. En ole kokenuta tätä tehtävää liian raskaaksi, sillä meillä ihanassa SOSsissa on hyvät perehdytys- ja tukiverkostojärjestelmät. Vuoden 2013 pj:mme ja nykyinen vpj:mme Johanna on kyllä saanut kokea kyselyspämmäykseni voiman kaikkia viestintäväylistä pitkin sekä vuosien 2011-12 pj:mme Lotta on päässyt jo muutamissa kohdissa kommenttiraippaansa hellästi heilauttelemaan. Kiitos ehtymättömän tiedonjanoni sammuttamisesta ja neuvoista molemmille :) Lopulta kuitenkin koen, että strösseleinä tässä puheenjohtajuuden pehmiksessä ovat olleet muun hallitus- ja vastaavaporukan uskomaton aktiivisuus ja kannustus sekä jäsentemme ilahtuneet ilmeet tapahtumissa sekä mukavat juttuhetket Sossulassa kahvikupin äärellä!

Mutta mitä sitten on odotettavissa tältä vuodelta, jolloin SOS ry juhlii 40-vuotista taaperrustaan?

VAIKKA JA MITÄ, uskallan sanoa. Kuulemieni historiakatsausten mukaan SOS ry on ollut aiempia vuosia aktiivisempi ja kattavampi toiminnaltaan viimeisinä parina kolmena vuotena. Uskonkin, että kuten herkutellessa, nälkä tulee vain kasvamaan syödessä. Tänä vuonna luvassa on nimittäin monia uusia tapahtumamuotoja, kuten SOSsin opintopiirin ja neulontakerhon käynnistely. Huhua on kuulunut myös speeddeittalun järjestämisestä erään TTY:n killan kanssa... Lisäksi jatketaan vanhoja hyvien tapahtumien, kuten perinteisten Valkohaalarisitsien ja Lavatanssibileiden sekä uudempina perinteinä SOSsin oman wapputapahtuman sekä FAQ about työelämä –tapahtuman järjestämistä. Myös vuonna 2013 käynnistetyt kerran kuussa maanantaina järjestettävät Ykyystä yksille -maailmanparannushetket sekä sunnuntaiset lenkkipiirit jatkavat toimintaansa tänä vuonna. Lisäksi työelämäekskursioiden huima suosio on todella tunnistettu, joten niiden järjestämiseen pyritään aktiivisesti tänä vuonna. Kevään aikana pääsemme tutustumaan Silta-valmennusyhdistykseen sekä todennäköisesti myös Sosiaali- ja terveysministeriöön ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitokselle Helsinkiin! Liikuntasektorilla lenkkeilyn lisäksi on luvassa ainakin mahdollisuus osallistua Unipoli sportin retkiluistelutapahtumaan sekä jäsenten toiveiden mukaan muutakin liikunnallista toimintaa. Kulttuurisektori heräilee parhaillaan pohtien yhteistä Stand up-keikalle osallistumista sekä vierailua Sara Hildenin taidemuseoon. Ulkosuhteiden osalta tavoitteena tänä vuonna on panostaa Tamyn kanssa tehtävään yhteistyöhön sekä edelleen panostaa ulkosuhteisiimme muiden tamperelaisten ainejärjestöjen ja kiltojen sekä valtakunnallisesti muiden sosiaalityön ainejärjestöjen kesken.

Huh, mitä herkkua tänä vuonna onkaan luvassa! Loppuvuodesta loka-marraskuun vaihteessa vuosi vielä huipentuu SOS ry:n 40-VUOTISVUOSIJUHLIIN, eli tuttavallisesti vujuihin, joita vujutiimi parhaillaan valmistelee täyttä päätä. Jo nyt haluan toivottaa kaikki ihanat sossilaiset mukaan noille legendaarisille juhlille, joissa omien sanojeni mukaan alkuillasta tunnelmoidaan arvokkaan juhlallisesti ja aamuyöstä reivataan kravatit otsalla ja korkkarit kainaloissa!

Ihanaa, mukaansatempaavaa & jokaikisen mukaan toimintaan toivottavaa vuotta 2014 toivottaen, Eveliina Julkunen SOS ry:n puheenjohtaja 2014ps. Terveisiä myös koko hallitus- ja vastaavaporukalta 2014 <3 Kuvasta löytyy myös, kun oikein tarkkaan tunnistaa, tuore ainejärjestömaskottimme Kyösti Kuutti!Tämä teksti on julkaistu alun perin osoitteessa https://sosry.blogspot.com.

2 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Uusi vuosi on vihdoin käynnistynyt myös SOS ry:n osalta, ja näin ollen ainejärjestömme hallitus- ja aktiivijoukko on aloittanut uusin voimin. Tänä vuonna mahtava joukkomme koostuu monipuolisesta kat

Hei, maaliskuu on jo pitkällä, ja sen myötä toisen vuoden opiskelijoiden käytännön opetuksessakin lähestytään jo jakson puoliväliä. Nyt on myös aika puheenjohtajan terveisille täällä blogin puolella

Hyvää kansainvälistä sosiaalityön päivää! Mitä sosiaalityö on? Miksi opiskelet sosiaalityötä? Mikä on parasta sosiaalityössä? Minä kysyin, ja te vastasitte! "Parasta on työn merkityksellisyys ja arvol

bottom of page